• Dragan Pešić

  • 
  • Autor: Dragan Pešić
   Naziv: pobircenje
   Tehnika: Ulje na kasiranom platnu
   Dimenzije: 32x21 cm
   Godina izrade: 2004

   cena slike po dogovoru, uramljena

   Datum postavljanja: 06.11.2015.
   Broj pregleda: 1041
  • 
   Naziv: Pejzaz-vir
   Tehnika: Ulje na platnu
   Dimenzije: 45x40 cm
   Godina izrade: 2002

   cena slike po dogovoru, ne uramljena

   Datum postavljanja: 06.11.2015.
 • Depositphotos
 • Biografija:
  Zovem se Dragan Pesic-DAGO, rodjen u Leskovcu 26.januara 1951.godine. Slikarstvom se bavim od 3. razreda osmogodisnje skole gde sam kao djak bio uvek pohvaljen od strane ucitelja, a kasnije nastavnika, kao dobar crtac.Moja skola je uvek,da budem skroman, nosila pobede u nasem gradu kroz kulturno-umetnicki zivot,tako da su i moje slike bile upisane u isto i izlozene na republickom nivou slikarstva u Beogradu.Poticem iz jako poznate slikarske porodice tako da me je ta umetnost privukla i osvojila za celo moje skolovanje i zivot.Velika zelja mi je bila da pohadjam srednju umetnicku skolu u Beogradu, ali nazalost zbog finansijske situacije , ta zelja mi se nije ispunila, zato mi se stvorila jos veca zelja da nastavim samostalno bez ikakve strucne pomoci da slikam i da stvaram dela koja ce iza mene da ostanu za buduce generacije i pokoljenja.
  Danas, posle aktivnih trideset i ... godina, ne ispustam svoju kicicu iz ruku i stalno sam pored stefelaja, bez obzira na sve nedace koje su nam se desavale u Srbiji.
  Izlagao sam svoje radove u vise gradova po celoj Srbiji, a dela su mi po celom svetu (Americi, Australiji,Spaniji,Finskoj, Rusiji,Novom Zelandu, Italiji,...).
  Hocu da napomenem da sam skolu slikanja ucio kod moje sestre Rade Sveden, koja je rodjena u Zelezniku i koja je zavrsila slikarstvo na Sorboni sa najvecim jugoslovenskim umetnicima slikarstva.Njoj sam do kraja zivota zahvalan sto mi je dala pravo uputstvo i pravi pravac za moj zivot,tako da sam to preneo i mom sinu Petru Pesicu koji pohadja umetnicku skolu u Leskovcu.
  Bavim se i muzikom koja mi je pored slikarstva najveca ljubav. To takodje prenosim svom sinu Petru Pesicu.
  Ovim plemenitim delatnostima cu se baviti do kraja zivota.
  Hvala svima sto su ovu biografiju procitali i zelim svima dobro.

  Dragan Pesic-DAGO
 • Podaci za kontakt:
  Adresa: Ulica Blagoje Nikolica 65, 16000 Leskovac
  Telefon: 0638156321, 0631818125, 0640567931
  E-mail: draganpeki5@yahoo.com
Pridružite se našoj stranici na -u!
© 2021 - Portal savremenih slikara - Kontakt: slikari.rs@gmail.com
Katalog linkova - Vremenska prognoza