• Nataša Todorović

  • 
   Naziv: Perfect imperfection
   Tehnika: Acrylic on canvas
   Dimenzije: 70x70 cm
   Godina izrade: 2022
   Datum postavljanja: 01.10.2022.
  • Autor: Nataša Todorović
   Naziv: Whats in your heart thats on your mind
   Tehnika: Acrylic on canvas
   Dimenzije: 50x110 cm
   Godina izrade: 2022

   Two paintings, framed.

   Datum postavljanja: 01.10.2022.
   Broj pregleda: 191
  • 
   Naziv: Faceless
   Tehnika: Acrylic on canvas
   Dimenzije: 40x110 cm
   Godina izrade: 2022
   Datum postavljanja: 01.10.2022.
 • Biografija:
  ~Slikarstvo je jače od mene. Ono me tera da radim šta god poželi.~
  Pablo Picasso

  Nataša Todorović je rođena 01.03.1980. Slikarka živi i radi u Beogradu.

  U svet slikarstva ušla je veoma rano, još kao dete. Od tada do danas, njena ljubav prema slikanju, bojama i crtežu ne prestaje. Kroz celo školovanje ona ne prestaje da slika, aktivna je u likovnim sekcijama, ali je životni put odvodi u svet ekonomije. Ona nikad nije zanemarila svoju prvu ljubav i pored svoje posvećenosti porodici i poslu, nastavlja da slika i neguje svoj likovni talenat.

  Protekli meseci su najplodniji period njenog rada i označavaju povratak slikarstvu kojem se posvetila sa velikim žarom. I premda ističe da slika za svoju dušu, njeni radovi zaslužuju da ugledaju svetlost dana i postanu deo kako virtuelnih izložbi i prezentacija, tako i galerija i domova svih zaljubljenika u umetnost.

  O delima

  U Natašinom slikarskom opusu prisutni su portreti, ženske figure sa motivima iz mašte, priroda i životinje. Ona takođe pokazuje sklonost ka modernom izrazu, gde podloga čini važan deo slike. Na tom platnu ona veoma vešto eksperimentiše i slike obiluju neravnim površinama, koje ostavljaju utisak reljefa. Sklona je snažnoj i izraženoj boji.

  Nataša sanja i svoje snove prenosi na platno, što njene radove čini auteničnim. Ona rado slika prirodu i priroda je inspiriše: drvo, šuma, nebo, planine nalaze mesta na njenim platnima. Ona voli veliki format i vešto vlada velikim platnom. Njene omiljene tehnike su akril, akvarel, ulje na platnu i kolaž, ali i dalje traga za novim tehnikama i voli da eksperimentiše.

  Ono što je izdvaja su svakako emocije i energija koje vešto prenosi na platno. Vođena ljubavlju kao večitom inspiracijom svih umetnika, ona na posmatrača prenosi svoja osećanja i otvara mu vrata svojih snova.

  O slikarki pisala
  Prof. Sofija Žmirić
 • Podaci za kontakt:
  Telefon: 0693004993
  E-mail: oneira.art@natasatodorovic.com
  Internet: natasatodorovic.com
Pridružite se našoj stranici na -u!
© 2023 - Portal savremenih slikara - Kontakt: slikari.rs@gmail.com
Partner: www.kunstmaler.online