• Aleksandra Idei

  • 
   Naziv: JUTRO
   Tehnika: ulje na platnu
   Dimenzije: 35x50 cm
   Godina izrade: 2004.
   Datum postavljanja: 06.8.2014.
  • Autor: Aleksandra Idei
   Naziv: JUTRO UZ RUŽE
   Tehnika: ulje na platnu
   Dimenzije: 40x50 cm
   Godina izrade: 2006.
   Datum postavljanja: 06.8.2014.
   Broj pregleda: 927
  • 
   Naziv: IZMEDJU SVETLOSTI I SENKE
   Tehnika: ulje na platnu
   Dimenzije: 60x80 cm
   Godina izrade: 2006.
   Datum postavljanja: 06.8.2014.
 • Depositphotos
 • Biografija:
  Aleksandra Idei je rođena u Beogradu. Slikarstvom se aktivno bavi od 2003. godine. Bila je član KUD „Jedinstvo“ i likovne grupe Centralnog Doma VSCG. Član je ULU „Sergej Jovanović“, od 2009. godine. Redovno izlaže sa grupom i dobitnik je treće nagrade likovnog stvaralaštva amatera Beograda, u Domu kulture „Studentski grad“, oktobra 2007. godine, sa slikom Bogorodica Odigitrija.

  SLIKE RADI PO NARUDZBINI.

  Samostalno je izlagala u Galeriji Kluba vazduhoplovstva Zemun - „Ikar“, marta 2005. godine. Naziv izložbe - „Aura Vitalis“.
  DRUGI O SLIKARU
  „Slike Aleksandre Sanje Idei su njeni doživljaji i razmišljanja ispričani suptilnim, a u isto vreme veoma snažnim likovnim jezikom.
  Stvarni ili zamišljeni, isečci su uvek puni osećaja, topline, lepršavosti, onda neočekivano u trenu uhvaćenih inspiracija.
  Aleksandra kao u nekoj igri prelazi put od toplih, treperavih pejzaža, otvara nam prozore da udahnemo svežinu novog dana, podseća nas na neke davno zaboravljene uspomene uredno poslagane u njenim mrtvim prirodama.
  Isprobava različite žanrove nalazeći uvek nove i nove inspiracije. Sigurnom rukom veoma jakim osećajem za kolorit opisuje nam svet gledan iz njenih uglova, a sve nam se to čini kao vesela igra mašte i stvarnosti.
  Iako od skora u svetu umetnosti, svakom svojom novom slikom dokazuje da je čvrsto rešila da u njemu ostaje i traje, otkrivajući nam svoju tako dugo čuvanu želju za druženjem sa platnima i paletom.“
  Ljiljana Došljak, likovni pedagog
  Canada- Toronto, mart 2005. godine

 • Podaci za kontakt:
  Telefon: 063/394-478
  E-mail: alexandra_idei@yahoo.com
Pridružite se našoj stranici na -u!
© 2021 - Portal savremenih slikara - Kontakt: slikari.rs@gmail.com
Katalog linkova - Vremenska prognoza