• Ljubiša Jovanović-WOLF

 • 

  Slike:
 • Biografija:

  Ljubiša Jovanović-Wolf, rođen u Kosovskoj Mitrovici. Osnovnu i srednju školu : Industrijsku i Ekonomsku završio u istom gradu. Na Beogradskom univerzitetu završava i nemački jezik. Likovnu akademiju završio u Prištini i radio kao profesor u srednjim školama Kos.Mitrovice,Zubin potoka i Zvečana 1979 godine. Radio je i u Studenici,Vitanovcu i Kraljevu.

  Post-diplomske studije na istom fakultetu 1999 godine u Varvarinu i dobija zvanje magistar slikarstva na temi " Čovek i priroda".

  Oktobra 2000-te godine dobija zvanje docenta na Fakultetu umetnosti za predmet: Elementi likovnog izražavanja 1,2,3 i 4, gde i danas radi.

  Od 1998 god. postaje član udruženja likovnih i primenjenih umetnika Kosova i Metohije, a od 1999-te god. i član ULUS-a, ULUK-a, "Car Konstantin" grada Niša,, Udruženja LU Raška, LU Subotica gde postaje i predsednik tog udruženja i organizator lik. kolonija na Paliću. Kao selektor bio je pozivan u više gradova kao i učesnik u stručnom žiriju. U Studenici je bio predsednik stručnog žirija na takmičenju mladih umetnika. Član je umetničkog saveta Brezovice "Sijerinjska župa" u Štrpcu od 2012-te godine...
  Učesnik je mnogih likovnih kolonija kod nas i u inostranstvu. Izlagao je na preko 200 grupnih i 20 samostalnih izložbi. Česta tema njegovih radova je "Čovek i priroda" a preokupacija su mu plavi tonovi...
 • Podaci za kontakt:
  Adresa: Ljubiša Jovanović-Wolf, 36201 Mataruška Banja
  Telefon: 036/5411-291, 063 8160 556.
  E-mail: ljubo.wolf@gmail.com
  Internet: www.ljubo-wolf.com
Pridružite se našoj stranici na -u!
© 2024 - Portal savremenih slikara - Kontakt: slikari.rs@gmail.com
Partner: www.kunstmaler.online